Voor onze cursisten een Duitse ‘Bescherung’ voor de feestdagen

‘Bescherung’

Deze feestdagen kregen onze cursisten een cadeautje per e-mail. Het krijgen van cadeau’s rond de feestdagen (Sinterklaas of sinds de reformatie Kerstmis) heet in het Duits “die Bescherung”. In de uitdrukking ‘Das ist ja eine schöne Bescherung!’ wordt  het woord ook wel sarkastisch in de betekenis van ‘onaangename verrassing’ gebruikt.

Lachen is ook Duits leren

De ‘Bescherung’ bestond deze feestdagen uit een videoregistratie van een cabaretoptreden van de Amerikaans-Duitse John Doyle (New Jersey 1963). Hij treedt sinds 1996 in Duitsland op. In 2010 vertelde hij zijn verhaal in het boek “Don’t worry, be German: Ein Ami wird deutsch

Amerikaans-Duitse cabaretier

John Doyle

Het is de hoogste kunst van vreemde talenkennis: mee kunnen lachen met de natives. Probeert u het eens:  https://www.youtube.com/watch?v=O-mB2SY3QmE

Uw social talk in 2018

En wilt u in 2018 tussen de vergaderingen door ook mee kunnen praten met uw Duitse gesprekspartners?  Ook Social Talk behoort tot het zakelijk Duits. Het is altijd onderdeel van onze trainingen. Maak ook kennis met de maatwerk-methode van Effeff. Deel ons uw trainingswensen mee via de contactpagina.

 

Laat een reactie achter