Technisch Duits – maar hoe kun je dat leren?

zakelijk Duits

Technisch Duits

Technisch Duits is voor veel van onze klanten een lastige hobbel. Ze bevinden zich in de toeleverindustrie. Bijvoorbeeld in de autobranche. Medewerkers moeten communiceren met hun Duitse klanten.

Over ‘technische Prüfungen’ bijvoorbeeld. Of over deze ‘Abgasturbolader’ die in onze auto’s zorgen voor een behoorlijke efficiency-stijging van de motor. Ze worden in Almere gemaakt.

De medewerkers moeten dus ‘technisch Duits’ leren. Maar bestaat dat wel? De communicatie over technische kwesties levert niet direct een eigen taal “Technisch Duits” op, maar is een mix van algemene contactformuleringen met technische termen.

Onze ervaring in dit soort cursussen Duits leert dat het aan expertise ten aanzien van de vaktermen niet ontbreekt -ze zijn ook vaak in het Engels!-, maar dat het de technici aan de vaardigheid ontbreekt om ze in een contekst te gebruiken.

Trainingen technisch Duits gaan dus vaak over zakelijk taalgebruik dat je ook elders in het bedrijfsleven tegenkomt:  telefoneren, vergaderen, presenteren, onderhandelen etc. Maar ook het kunnen hanteren van juiste reactie- en beleefdheidsformuleringen.

De afscheidswens “Schönen Tag noch!” beantwoord je met “Gleichfalls!”

Training on the job

Wij trainen concreet op de situaties van het bedrijf van onze cursisten. Dat betekent dat we telkens die gesprekken -technisch of commercieel- oefenen (voorbereiden-uitvoeren-nabespreken en woorden/zinnen vastleggen) die voor hen van belang zijn.

Zij bepalen daarmee het trainingsprogramma en leveren de belangrijkste inhoudelijke bijdrage.  Als trainer zijn wij verantwoordelijk voor de methodiek en het begeleiden van het leerproces! Dat doen we met veel enthousiasme.

Ook technisch Duits leren? Wij adviseren en helpen u graag:

Mail ons of bel nu op +31 6 54 616396

Laat een reactie achter